Senior Full stack Developer

Интервеј е компанија специјализирана за обезбедување на најсовремени ИТ решенија базирани на најнова технологија. Нашите клиенти се банки, пензиски фондови, инвестициски фондови и други финансиски институции во Македонија и САД.

Стани дел од тимот на Интервеј, комуницирај директно со нашите клиенти, развиј сопствена мрежа на контакти и биди ценет и почитуван. Во моментов имаме потреба од:

Senior Full Stack Developer


Главни должности и одговорности:
 • Развој и одржување на банкарски и други финансиски информациони системи
 • Надградба на банкарски информационен систем и мобилни апликации
 • Развој на нови финансиски информациони системи и мобилни апликации

Потребни квалификации:
 • Добро познавање на Java, Hibernate, JDBC, Micro services, REST APIs, Spring (Spring Framework, Sprint Boot, Spring Data, Spring Security), Design Patterns
 • Познавање на Angular, вклучувајќи HTML, JavaScript, jQuery, CSS
 • Познавање на SQL и MySQL Server
 • Одлично познавање на Објектно-ориентирано програмирање
 • Одлично познавање на релационен модел на бази на податоци и ORM
 • Познавање на Alfresco
 • Познавање на англиски, пишан и говорен
 • Работно искуство минимум 4 години

Плус квалификации:
 • Способност за брза анализа и решавање на проблеми на критични системи
 • Добра комуникација со клиентите
 • IDE: IntelliJ Idea/Eclipse, Visual Studio Code
 • VCS: Git
 • Искуство со Maven и Apache tomcat сервер
 • Познавање на C#
 • Познавање на Ionic
 • Познавање на Activiti

Ако ова ви звучи интересно и верувате во Вашето искуство и личен став можете да додадете голема вредност на нашиот тим, тогаш ве молиме испратете CV на следниот маил contact@interway.com.mk